Puncte de interes

Mănăstirea Vodița

Aceasta reprezinta cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar si totodata primul asezamant monahal din tara noastra administrat autonom dupa regulile bisericii orientale stabilite de Sfantul Vasile cel Mare.

Biserica a fost ridicata intre anii 1370-1372 de Sfantul Nicodim pe cheltuiala voievodului Vladislav I. Inca de la infiintare a fost inzestrata de domnitor cu valoroase odoare bisericesti, bani si alte venituri. Toate daniile facute Manastirii Vodita de Vladislav Voievod au fost intarite ulterior de catre urmasii acestuia: Dan I, Mircea cel Batran, Dan al II-lea, Vlad Dracul si Radu cel Frumos.

Parcul Național Porțile de Fier

Parcul Natural Porţile de Fier este o arie protejată înfiinţată prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional – Secţiunea a III a – Zone Protejate, ca un teritoriu în care remarcabila frumuseţe a peisajelor şi diversitatea biologică pot fi valorificate în condiţiile păstrări nealterate a tradiţiilor, iar calitatea vieţii comunităţilor să fie rezultatul unor activităţi economice ale locuitorilor, deşfăşurate in armonie cu natura.

Parcul Natural Porţile de Fier corespunde categoriei V IUCN: „Peisaj protejat: arie protejată administrată în principal pentru conservarea peisajului şi recreere”.

Golful Bahna

Golful Bahna este o destinație pitorească și liniștită, renumită pentru frumusețea naturală și peisajele sale impresionante. Acest golf se află pe cursul Dunării și este înconjurat de peisaje verzi și coline, oferind un cadru perfect pentru iubitorii de natură și activități în aer liber.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Golfului Bahna este biodiversitatea sa bogată, care include o varietate de specii de plante și animale, unele dintre ele fiind unice în această regiune. Acest loc oferă, de asemenea, oportunități excelente pentru pescuit, datorită abundenței de pești în apele Dunării.

Ultima actualizare: 12:14 | 23.05.2024

Sari la conținut